De populariteit van Altcoins in Nederlandse cryptocurrency investeerders

Beleggers in Nederland zoeken steeds vaker naar alternatieve beleggingen. Een grote reden hiervoor is dat de toenemende inflatie investeerders bewust maakt van het feit dat hun spaargeld niet altijd waardevast is. Cryptocurrencies bieden in sommige portfolio’s een interessant alternatief om met een kleine allocatie jouw vermogen te beschermen tegen daling van koopkracht. Ook raken altcoins, alle cryptocurrencies die niet Bitcoin (BTC) zijn, steeds populairder in Nederland.

Lees in deze blog van vandaag hoe altcoins jouw portfolio kunnen helpen te investeren in innovatie en de financiële markt van de toekomst en tegelijkertijd bescherming bieden tegen inflatie.

Cryptocurrencies versus FIAT

FIAT geld, zoals de dollar en de euro, zijn de populairste vormen van betaalmiddelen in de wereld. Sinds de ontkoppeling van de dollar en goud in 1971 kan de Federal Reserve (FED) in de Verenigde Staten zoveel geld creëren als ze willen. En in tijden van crisis zien we dit ook gebeuren. Wanneer banken dreigen te vallen of een grote periode van economische onzekerheid breekt aan, zoals de gezondheidscrisis in 2020, printen overheden een gigantische hoeveelheid geld om bedrijven en organisaties boven water te houden. Het nadeel is dat de gewone burger hier flink last van kan krijgen in de vorm van inflatie waardoor de koopkracht sterk kan afnemen, zoals we in de afgelopen paar jaar ervaren.

Cryptocurrencies hanteren over het algemeen een  schaarste model die is ingebed in de code van het netwerk. Munten zoals Bitcoin hebben een maximaal aanbod dat niet meer kan veranderen en de aanmaak van nieuwe munten (ook wel minen genoemd) is vaak beperkt tot een bepaalde hoeveelheid. Daarnaast hebben de gebruikers en de crypto community veel invloed op de ontwikkelingen van het netwerk in tegenstelling tot FIAT geld. Dat maakt cryptocurrencies een mogelijk aantrekkelijker waardevaste investering dan je geld op de rekening te laten staan.

Innovaties van altcoins in de markt en de toegevoegde waarde in jouw portfolio

De grootste en meest zekere crypto investering is Bitcoin, een grote naam die zich al bewezen heeft in de markt. Maar altcoins bieden steeds vaker een interessant investerings alternatief voor beleggers in Nederland. Het rendement dat sommige projecten behalen is bewonderingswaardig en vaak bieden projecten ook “staking” mogelijkheden aan waardoor je passief geld kunt sparen.

Memecoin projecten zoals Shiba Inu (SHIB) bieden veel risico maar ervaren sterke community input en geven in sommige periodes explosief rendement. Solana (SOL) is een zogeheten smart contract platform dat een van de snelste transactietijden aanbiedt tegen de laagste kosten waardoor het nieuwe innovaties zoals blockchain games en een blockchain mobiele telefoon ondersteunt. Zo wist solana in het afgelopen jaar alleen al met ruim 425% in waarde te stijgen. Cardano (ADA) is een populaire smart contract netwerk dat volledig focust op wetenschappelijke principes en decentralisatie. Het netwerk wil financiële middelen toegankelijk maken voor iedereen en voorziet met haar decentrale applicaties innovatieve toepassingen.

Ontdek de laatste ontwikkelingen in de altcoin markt bij BlockSpace

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de altcoin markt? Volg het laatste nieuws op de premium Nederlandse crypto nieuws en analytics website Blockspace.nl. Dagelijks kun je het laatste nieuws en on-chain data analyses vinden over de ontwikkelingen van altcoins en Bitcoin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Momenteel zijn er twee crypto cards beschikbaar

Meld je via onderstaande link aan bij de exchange en vraag je crypto card aan!