Wirex Card

De uitgever van de Wirex Card, genaamd Wirex, is een bedrijf dat de focus legt op de Fintech. Sinds 2014 is het bedrijf actief bezig met het technologische gedeelte van de financiële sector.

In 2014 heette het bedrijf E-Coin en bestonden de werkzaamheden uit het handelen in Bitcoin debet kaarten. Sinds 2016 heeft het bedrijf de naam veranderd naar Wirex. Wirex zorgt voor verbinding tussen financiële instellingen zoals banken en cryptocurrencies.

Kosten

0

Aantal crypto's

47

Cashback

1.5%

Voordelen

Nadelen

Wirex geeft gebruikers de mogelijkheid om met cryptocurrencies te betalen, door gebruik te maken van de Wirex Card. Er zijn drie verschillende soorten kaarten, die elk hun eigen kenmerken hebben. De betreffende kaarten zijn de Standard Card, Premium Card en Elite Card.

Wirex kaart aanvragen

Om een Wirex Card aan te vragen, zal je eerst een account op het Wirex platform moeten maken. Via de onderstaande stappen kan kan je eenvoudig een Wirex account aanmaken.

  1. Open eerst de Wirex website
  2. Klik vervolgens rechts bovenin op ‘Open an Account’
  3. Daarna kom je op een pagina waar je een wachtwoord kunt bedenken en je mailadres in kan voeren.
  4. Vervolgens klik je op ‘Continue’
  5. Wirex stuurt een mail naar het mailadres wat jij gegeven hebt. In deze mail kun je het mailadres bevestigen.
  6. Vervolgens kan je op het platform jouw persoonsgegevens invullen.
  7. De volgende stap is het verifiëren van je identiteit. Dit kan je doen door een identiteitsdocument te uploaden.
  8. Vervolgens is jouw Wirex account klaar om aan de slag te gaan!

Daarna kan je beginnen met de kaartaanvraag. Op het dashboard van Wirex kun je ‘Order Cards’ vinden. Klik vervolgens op ‘Get the card’. Controleer vervolgens je persoonlijke gegevens goed, zodat hier geen fouten in zitten. Daarna druk je op ‘Place Order’ en is het aanvraagproces geslaagd.

Betalen met de Wirex Visa Card

Door betalingen te verrichten met de Wirex Card, combineer je de acceptatie van fiat geld met de vernieuwende blockchain technologie. Op het Wirex platform kun je wallets aanmaken voor verschillende cryptocurrencies en fiat valuta’s, waardoor je in staat bent om met deze middelen te betalen.

In de app van Wirex kun je deze wallets beheren. Er zijn zeer veel verschillende valuta mogelijkheden, die je kunt gebruiken. Hieronder kun je zowel alle fiat als crypto mogelijkheden vinden:

  • Fiat valuta: EUR, GBP, CAD, CZK, HUF, PLN, RON, HRK, USD.
  • Crypto valuta: Bitcoin, Litecoin, XRP, Ethereum, Waves, Dai, Nano, Stellar Lumens

Kosten

Voor het omzetten van je cryptocurrencies naar fiat geld vraagt Wirex geen fees. Ook betalen Wirex gebruikers bij onderlinge transacties geen fees aan het platform. Wel kun je te maken krijgen met kosten die door externe platformen in rekening worden gebracht.

Wel kun je te maken krijgen met limiteringen op het platform. Zo ligt de transactielimiet op $10.000 per transactie, met een dagelijks limiet van $50.000. Deze limiet geldt enkel voor betalingen die met crypto’s worden verricht.

Betalingen met fiat valuta’s hebben echter geen limiteringen. Wel is er een opnamelimiet van $250 per dag. Ook voor het opwaarderen zijn er regels bij Wirex. Je Wirex Card opwaarderen mag dagelijks met maximaal $5.000.

Geld opnemen

Je kunt je geld ook weer van het platform afhalen. In eerste instantie zijn hier geen kosten aan verbonden, wanneer je binnen de door Wirex gestelde limieten blijft. Indien je boven het limiet uitkomt, zullen er transactiekosten gerekend worden.

Het limiet geldt ook voor pinnen bij een geldautomaat. Wanneer je boven het limiet komt, zal je 2% transactiekosten moeten betalen. Naast het dagelijkse limiet, moet je ook rekening houden met het maandelijkse limiet.

Cashback

Over de betalingen die met je Wirex Card verricht, ontvang je een bepaald bedrag terug. Hierdoor wordt elke betaling met de Wirex Card een betaling met korting. De cashback over betalingen bedraagt 1,5% en wordt in Bitcoin betaald.

Met de cashback kun je doen wat je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld een positie in Bitcoin opbouwen, door de cashback beloningen te laten staan. Hierdoor bouw je een investering op met geld dat je nooit zou hebben gehad, wanneer je alle betalingen met een bankpas zou doen.

De voor- en nadelen van de Wirex Card

Voordelen

Een uniek voordeel van de Wirex Card is dat je zowel van Visa als Mastercard gebruik kan maken. Hierdoor ondervindt je minder belemmeringen bij het verrichten van aankopen. Vele cryptocard aanbieders werken met één van de twee samen, waardoor deze problemen kunnen voorkomen.

Een ander voordeel voor Wirex gebruikers is dat ze onderling kosteloos transacties uit kunnen voeren. Indien jijzelf, maar ook bekenden, gebruik maken van de Wirex Card, kan dit voordelig voor je uitpakken.

Ook geeft Wirex een cashback over alle betalingen die je met hun kaart doet. Hierdoor wordt elke betaling met korting gedaan. Met deze beloning kun je doen wat je wilt, waaronder een portfolio opbouwen.

Nadelen

Ondanks dat Wirex zowel gebruik maakt van Visa en Mastercard, kun je nog niet overal betalen met de Wirex Card. Dit hoeft geen belemmering te zijn, maar het kan gebeuren dat je in een winkel je betaalkaart niet accepteert.

Daarnaast kunnen limitering omtrent het opwaarderen en opnemen van je vermogen een nadeel zijn. Indien je grote sommen geld op het platform wilt zetten, zal je dit in meerdere keren moeten doen.

Mijn Wirex kaart werkt niet, wat nu doen?

Wanneer je problemen hebt met je Wirex kaart of andere problemen op het platform hebt, kan je de helpdesk van Wirex raadplegen. Deze kun je onderaan de website van Wirex vinden.

De helpdesk heeft voor veelvoorkomende problemen een passend antwoord klaar. Indien deze antwoorden jouw probleem niet verhelpen, zijn er andere mogelijkheden om in contact te komen met Wirex.

Wirex heeft ook een community die je met veel uitdagingen op het platform kan helpen. Een andere optie is het insturen van een ticket. Via de contactpagina van Wirex kan je dit doen, door op ‘Submit a request’ te klikken. Daarnaast kan je via de verschillende social media kanalen van Wirex ook contact zoeken met het bedrijf.

Andere kaarten

Binance visa card

Binance Card

crypto com credit card

Crypto.com Card

coinbase card

Coinbase Card

gemini card rose

Gemini Card

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Momenteel zijn er twee crypto cards beschikbaar

Meld je via onderstaande link aan bij de exchange en vraag je crypto card aan!