Coinbase Card

Het handelsplatform Coinbase is in 2012 opgericht en staat bekend om hun vertrouwdheid. Hiernaast heeft Coinbase ook hun eigen crypto card gelanceerd. 

Deze kaart maakt het mogelijk om dagelijks betalingen te doen met jouw cryptovaluta. De betaalpas wordt gefaciliteerd door Visa. Vaak wordt de kaart als creditcard gezien, maar het is echter een debit card. 

Kosten

0

Aantal crypto's

96

Cashback

1-4 %

Voordelen

Nadelen

Naast de cryptocard van Coinbase, heeft het bedrijf veel meer te bieden voor gebruikers van het platform. Zo is er een app, die handig is bij het gebruiken van de betaalpas. Via de app kun je selecteren welke cryptomunt je wilt gebruiken voor aankopen.

In dit artikel kan je veel manieren vinden om crypto te verdienen met de Coinbase kaart. Echter zijn er naast deze mogelijkheden nog meer lucratieve opties op het platform van Coinbase.

Dankzij de zogenoemde ‘Learn & Earn’, kun je meer leren over de cryptowereld, terwijl je er crypto aan kunt verdienen. Bij deze functie ontvang je opties om te lezen over cryptoprojecten, waarbij een quiz test of jij de materie snapt.

Goede antwoorden leveren crypto op. In de meeste gevallen krijg je $1 aan crypto per goed antwoord, maar er zijn in het verleden quizzen geweest waar je bijvoorbeeld $3 per goed antwoord kreeg. Deze methode is een unieke manier om kennis te maken met de cryptomarkt.

Coinbase kaart aanvragen

Wanneer je op de startpagina van de website van Coinbase komt, kun je onder het kopje ‘Individuals’ de link naar de Coinbase Card vinden. Op deze pagina vind je de directe downloadlink van de app en kun je direct een Coinbase Card aanvragen.

Om de kaart aan te kunnen vragen, heb je een Coinbase account nodig. Het aanmeldproces kun je starten door op de startpagina van de website te klikken op ‘Get Started’, de blauwe knop rechtsboven.

Wanneer je de kaart hebt aangevraagd, zal je nog even moeten wachten voordat deze in de brievenbus ligt. Het bedrijf stuurt doordeweeks de Coinbase Card naar nieuwe gebruikers. De aankomst van je kaart zal ongeveer 5 tot 7 werkdagen duren. Indien je net voor het weekend besteld, zal dit dus wat langer duren.

Betalen met de Coinbase Visa Card

Na een succesvolle aanvraag ontvang je de Coinbase visa kaart. De kaart is bij het ontvangen nog niet direct te gebruiken. Om met de Coinbase kaart te kunnen betalen, zal je deze eerst moeten activeren. Deze activatie kun je verrichten op de Coinbase Card app of door te communiceren met de support van Coinbase.

Indien je besluit om de activatie via de support te regelen, is het handig om de activeringscode bij de hand te hebben. Deze heb je via een brief van Coinbase toegestuurd gekregen. Via de Coinbase app kun je naar instellingen gaan en vervolgens op ‘Bel ondersteuning’ klikken om direct in contact te komen met de support.

Pinnen met de kaart van Coinbase

Het is met de Coinbase Card mogelijk om overal te pinnen waar een VISA kaart als betaalmiddel gebruikt wordt. De kaart kan naast het traditionele pinnen, ook contactloos worden gebruikt. Dit kan zowel online als offline en geen landsgrens houdt dit tegen.

Het enige wat jou tegen kan houden is het opnamelimiet bij geldautomaten. Je kunt maximaal €500,- per dag uit een geldautomaat pinnen. Daarnaast zijn er nog meer limieten gesteld door Coinbase.

Voor het verrichten van betalingen geldt een bestedingslimiet. Dit limiet is gesteld op €10.000,- per dag. Het limiet voor de gehele maand bedraagt de dubbele hoeveelheid, namelijk €20.000,-.

Naast deze limieten voor betalingen, waaronder de pinbetalingen ook vallen, is er een een jaarlijks limiet. Het jaarlijks limiet bedraagt €100.000,-. Mocht deze limieten jou belemmeren, dan kun je contact opnemen met de support van Coinbase.

Kosten

Bij het gebruiken van de Coinbase Card komen verschillende kosten kijken. Maar de eerste kosten maak je door het aanschaffen van de kaart zelf. Deze aankoop kost €4,95, het bedrag dat ook geldt voor het aanschaffen van een vervangende kaart.

Ook kunnen er mogelijk kosten komen tijdens het pinnen bij een geldautomaat. Maandelijks kun je €200,- gratis uit de muur halen, maar bedragen hierboven zullen te maken krijgen 1% van het betreffende bedrag als kostenpost.

De 1% die gerekend wordt voor het opnemen van geld, is enkel voor binnenlandse opnames. Wanneer jij in het buitenland geld uit een automaat haalt, bedragen de kosten 2% van de opname.

Ook brengt Coinbase een bedrag in rekening wanneer jij een betaling terugdraait. Deze zogenaamde chargeback kost €20,-. Coinbase rekent dit bedrag omdat zij de chargeback moeten verwerken.

Coinbase maandoverzicht

Al deze kosten die je maakt, kun je maandelijks terugvinden in een overzicht. Elke tiende dag van de maand is het maandoverzicht beschikbaar. Je kunt het overzicht vinden via de app van Coinbase. Dit kan op twee manieren worden gedaan:

 • Vanuit het instellingenscherm

Deze optie weergeeft de maandoverzichten van alle maanden dat jij de Coinbase Card hebt gebruikt. Bovenaan vind je de eerste maand en onderaan het maandoverzicht van de meest recente maand.

Door op een naam te klikken open je het maandoverzicht, welke wordt weergeven in een PDF-document. Je kunt dit document delen, door op de ‘Share’-knop te drukken. Daarna kun je het verzenden naar bijvoorbeeld je mailaccount.

 • Vanuit het Statistieken scherm

Het overzicht van een bepaalde maand, kun je vinden vanuit het statistieken scherm. Bij een nieuwe maand wordt er een nieuwe actie toegevoegd, waarbij het maandoverzicht voor die specifieke maand toont. Wanneer er nog geen afschrift beschikbaar is voor de betreffende maand, zal er geen actie getoond worden.

Geld opnemen

Naast het storten en het geld op het platform voor jou te laten werken, kun je ook je geld weer van het platform afhalen. Indien je besluit om geld naar je bankrekening te storten, kan je dit eenvoudig via de volgende stappen doen:

1. Kies het geld dat u wilt opnemen

Onder het kopje ‘Uw activa’ kun je vinden welke soorten valuta je op het Coinbase account hebt staan. Hier kan je kiezen waaruit je het geld wilt opnemen.

2. Ga naar het gedeelte ‘Opnemen’

Na het kiezen van de rekening voor opname, verschijnt er een nieuwe pagina. Op deze pagina wordt alle informatie van je wallet getoond. Hier kun je de knop ‘Opnemen’ vinden, waar je op moet klikken om verder in het proces te komen.

3. Bepaal het bedrag van de opname

Onder de knop ‘Opnemen’ kun je het bedrag invullen, welke je wilt opnemen. Houd hierbij rekening met je saldo op de betreffende rekening.

4. Kies de betaalmethode

Coinbase ondersteunt verschillende betaalmogelijkheden. Na het opnamebedrag ingevuld te hebben, kan je de betaalmethode kiezen. De bankrekening is één van de opties voor het uitkeren van je geld. Na het aanklikken van je betaalmethode bevestig je de keuze. Daarna is het wachten tot de transactie voltooid is.

Cashback

Voor gebruikers van de Coinbase card maakt Coinbase het mogelijk om beloningen te verdienen bij het besteden van hun geld. Het is misschien wel de makkelijkste manier om geld te verdienen.

Door aankopen te doen die je normaal gesproken ook al zou verrichten, krijg je een deel van het bedrag terug van Coinbase. Deze financiële meevaller wordt een cashback genoemd. De beloning die je ontvangt hangt af van de cryptomunt waarin je uitbetaalt wilt worden.

In totaal zijn er zes cryptocurrencies waarin je de cashback kan ontvangen. De meest voordelige munten zijn Stellar Lumens (XLM) en The Graph (GRT), waarbij je 4% cashback ontvangt. De beloning per cryptomunt geldt als volgt:

 • 4% cashback in Stellar Lumens (XLM)
 • 4% cashback in The Graph (GRT)
 • 1% cashback in Bitcoin (BTC)
 • 1% cashback in Ethereum (ETH)
 • 1% cashback in Dogecoin (DOGE)
 • 1% cashback in Dai (DAI)

De betreffende cryptocurrencies en cashback percentages kunnen in de toekomst veranderen. Het is daarom handig om op Coinbase de mogelijkheden goed te bestuderen, zodat je niet voor verrassingen komt te gaan en mogelijk een interessanter aanbod vindt.

Wanneer je ervoor kiest om betalingen met de Coinbase kaart te verrichten met USDC, kun je de voordelen van de cashback optimaal benutten. Je saldo waarmee je betalingen verricht blijft stabiel in dollars, terwijl je hier een percentage in crypto van terugkrijgt.

In een ideaal scenario zorgt een prijsstijging van deze crypto ervoor, dat jij jouw aankoop terugverdient zonder er iets voor te hoeven doen!

Coinbase staking

Naast de cashback van Coinbase, biedt het platform nog een andere manier om je vermogen te vergroten. Je kunt cryptomunten staken op het platform. Net als de cashback kun je staking zien als een vorm van passief inkomen.

Indien je ervoor kiest om de cashback beloningen op het platform te houden, is het staken een handige vorm om te profiteren van de voordelen van Coinbase. Staken op het platform is zeer eenvoudig, gezien je gewoon de juiste coins in je Coinbase wallet moet vasthouden.

Op dit moment zijn er 6 cryptocurrencies die je kunt staken op Coinbase. De percentages die je als beloning voor het staken krijgt, kunnen in de toekomst echter veranderen. Daarom is het verstandig om zelf de tarieven op de website van Coinbase te bestuderen.

De cryptocurrencies die je op dit moment op Coinbase kunt staken zijn:

 • Ethereum (ETH) – 4,5%
 • Alogorand (ALGO) – 4%
 • Cosmos (ATOM) – 5%
 • Tezos (XTZ) – 4,63%
 • Dai (DAI) – 2%
 • USD Coin (USDC) – 0,15%

Van deze zes opties, komen er maar twee cryptocurrencies in aanmerking om als cashback beloning van je Coinbase Card te fungeren. Dit zijn Ethereum en Dai. Je kan natuurlijk de cashback beloning omruilen naar een andere digitale munt, om te profiteren van een hogere rentepercentage.

De voor- en nadelen van de Coinbase Card

Voordelen

De Coinbase Card kent zowel voor- als nadelen, en als je het ons vraagt wegen de voordelen op tegen de nadelen. Eén van de voordelen van het platform is de flexibiliteit. Je kunt bijvoorbeeld zelf bepalen in welke cryptomunten je wilt uitgeven of beloningen wilt ontvangen.

Een voorbeeld van deze beloningen is direct een ander voordeel van Coinbase. Het bedrijf betaalt gebruikers een deel van hun aankopen terug, via de cashback op aankopen met de betaalpas. Dit kan oplopen tot wel 4%!

Daarnaast is de betaalpas een zeer flexibel betaalmiddel. Omdat de kaart een VISA kaart is, kun je wereldwijd betalen met de pas. Daarnaast gelden er geen jaarlijkse kosten voor het gebruik van de pas.

Nadelen

Naast de vele voordelen van de betaalkaart, zijn er ook nadelen te vinden. Zo rekent het bedrijf 2,49% transactiekosten om je crypto te converteren naar dollars. Een uitzondering op de regel is het gebruiken van USDC als betaalmethode.

Een ander nadeel is de consumentenbescherming. De betaalpas van Coinbase wordt als een creditcard gezien, maar het is een debit card. Een creditcard biedt het voordeel van consumentenbescherming, maar dit geldt niet voor een debit card.

Mijn Coinbase kaart werkt niet, wat nu?

In de meeste gevallen komt een niet werkende Coinbase kaart door twee verschillende gebeurtenissen. De eerste is de autorisatie van de kaart. Hiervoor voert Coinbase drie verschillende controles uit, waarvan er maar één hoeft te mislukken om een transactie te kunnen weigeren. De drie controles van Coinbase zijn gericht op:

 • Het controleren van de snelheids- en daglimieten
 • Het controleren of er voldoende saldo op de rekening aanwezig is
 • Het controleren of de kaart niet op een lijst van verloren of gestolen kaarten staat

Ook bestaat de kans dat je even moet wachten na een transactie. De transactie zal weergeven worden als ‘Pending’ en zal veranderen naar ‘Complete’ wanneer de transactie doorgang vindt.

Mocht je andere problemen met de Coinbase kaart hebben, dan kan je altijd de klantenservice van Coinbase benaderen. Dit is mogelijk door een e-mail te sturen naar , maar ook in de Coinbase app kun je door op ‘Card Settings’ te klikken de knop ‘Call Support’ vinden.

Andere kaarten

Binance visa card

Binance Card

crypto com credit card

Crypto.com Card

wirex kaart horizontaal

Wirex Card

gemini card rose

Gemini Card

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Momenteel zijn er twee crypto cards beschikbaar

Meld je via onderstaande link aan bij de exchange en vraag je crypto card aan!