Binance Card

Sinds 2017 is Binance bezig met het bouwen van de technologie van de toekomst. Inmiddels maken miljoenen investeerders gebruik van het platform, waar je je geld kunt laten groeien, maar ook uit kan geven.

Eén van de instrumenten van Binance is de Binance Visa Card. Sinds 2020 is de kaart van Binance beschikbaar in Europa. Deze kaart maakt het mogelijk om direct vanaf het handelsplatform betalingen te verrichten, terwijl je verschillende voordelen ontvangt.

Kosten

0

Aantal crypto's

10

Cashback

8%

Voordelen

Nadelen

De Binance Card maakt het voor jou mogelijk om je cryptocurrencies direct te besteden in bijvoorbeeld de winkel, supermarkt of horeca. Er zijn wereldwijd meer dan 60 miljoen locaties waar je de betaalpas kan gebruiken.

Nagenoeg elke locatie die creditcards van Visa accepteert, is geschikt voor de Binance Card. Binance en Visa werken samen aan de betaalpas, waardoor de officiële benaming Binance Visa Card is.

De Binance Card wordt gezien als een creditcard, maar is in werkelijkheid een debit card. Betalingen met de betaalpas van Binance worden direct uitgevoerd, terwijl dit bij een creditcard in een later stadium gebeurd.

Op de Binance Card kun je verschillende coins zetten. Het is zelfs mogelijk om de euro te gebruiken, waardoor de beleving hetzelfde is als bij de pinpas van de bank. Echter zijn de mogelijkheden bij Binance stukken voordeliger, maar dat kun je in dit artikel ontdekken.

Naast de euro, kun je ook betalen met de cryptomunten die je in bezit hebt. Van Bitcoin tot Cardano, de wallet accepteert diverse varianten. Hieronder kun je alle mogelijke opties vinden. Het is niet uit te sluiten dat deze lijst in de toekomst een stuk langer zal zijn.

 • Euro
 • Bitcoin (ETC)
 • Ethereum (ETH)
 • Binance Coin (BNB)
 • Binance USD (BUSD)
 • Swipe (SXP)
 • Polkadot (DOT)
 • Vai (VAI)
 • Filecoin (FIL)
 • Cardano (ADA)
 • Venus (XVS)

Het is mogelijk om deze crypto’s te gebruiken als betaalmiddel, doordat Binance de digitale munten omzet tijdens de transactie. In Nederland wordt bijvoorbeeld je Bitcoin omgezet naar de euro. Indien je de euro al in je wallet hebt, zal de betaling zonder omzetting plaatsvinden.

Binance crypto kaart aanvragen

Een Binance Card aanvragen begint met het aanmaken van een Binance account. Dit is eenvoudig te doen op de website van Binance. In eerste instantie hoef je enkel je mailadres en persoonlijke gegevens in te vullen.

Om een Binance Card te verkrijgen moet je de verificatie tot en met stap 2 doorlopen. Dit wordt de KYC genoemd, wat staat voor Know Your Customer. Hierdoor bewijs je aan Binance wie je bent.

Om de KYC level 2 te voltooien, zal je daarom een identiteitsbewijs moeten uploaden. Je kunt zelf kiezen welk bewijs je hiervoor wilt gebruiken. Daarnaast vraagt Binance ook een verificatie van je adres. Hiervoor heb je een afschrift nodig, zoals een energierekening.

Deze informatie lijkt voor nieuwe gebruikers iets zeer persoonlijks wat je deelt, maar in de financiële wereld is deze methode gebruikelijk. Het is belangrijk om dezelfde naam en adres te gebruiken, die je ook deelt via de uploads.

Nadat je Binance account volledig geverifieerd is, kun je de Binance Card aanvragen. Via de startpagina van Binance kun je dit doen, door op het kopje ‘Finance’ te klikken. Vervolgens klik je op ‘Binance Visa Card’.

Aanvraag Binance visa card

Vervolgens klik je op ‘Get Started’. Vervolgens verschijnen je KYC gegevens op het scherm, die je voor de zekerheid nog even kan controleren. Nadat je de gegevens bevestigd, kom je op de ‘Order Card’ pagina. Hier kun je bepalen welke naam er op de Binance Card komt te staan.

Doordat je de KYC hebt doorlopen, zullen de meeste gegevens van jou al ingevuld zijn. Het kan zijn dat er nog informatie mist. Indien dit voor jou het geval is, kun je de informatie zelf aanvullen. Mocht de informatie niet kloppen, dan is het raadzaam om de klantenservice te raadplegen.

Na het akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid, klik je op ‘Order your Binance Card’. Hiermee voltooi je de aanvraag. Omdat dit proces enorm veel stappen kent, kun je hieronder de stappen overzichtelijk volgen.

1. Maak een Binance account aan.

2. Vul je persoonlijke gegevens in

3. Upload je identiteitsbewijs en adresgegevens voor KYC level 2

4. Wachten op controle van Binance

5. Starten met de Binance Card aanvraag, door naar de beginpagina van Binance te gaan

6. Klik vervolgens op Finance

7. Klik vervolgens op Binance Visa Card

8. Klik hierna op Get Started en controleer je gegevens

9. Ga akkoord met de voorwaarden en klik op ‘Order your Binance Card’

Binance Card activatie

Voordat jouw Binance Visa Card in de brievenbus ligt, kun je de pas al gebruiken. Na een succesvolle registratie kun je de virtuele Binance Card al gebruiken. De echte pas komt zo snel mogelijk en je kan de status van je bestelling op het dashboard in de gaten houden.

In eerste instantie zal er staan dat de aanvraag in behandeling is. Zodra de status verandert naar ‘Shipped’ kun je de Binance Card activeren. Dit is enkel nodig voor de fysieke pas, de virtuele pas is automatisch geactiveerd.

In het Card Dashboard op Binance kun je de fysieke pas activeren, door simpelweg op de knop ‘Activate’ te klikken. Vervolgens voer je de laatste vier cijfers van de fysieke pas in. Op de achterkant staat een code die de CVV wordt genoemd.

Na het invullen van de laatste drie cijfers wordt er om deze code gevraagd. Binance controleert vervolgens de door jou ingevoerde codes. Vervolgens wordt je Binance Card geactiveerd.

Daarna ontvang je ook je pincode. Deze heb je nodig voor het pinnen bij geldautomaten. Bewaar deze code daarom goed en deel hem met niemand.

Betalen met Binance Visa Card

Binance zorgt met de Binance Card voor de toegankelijkheid van de crypto als betaalmiddel. Satoshi Nakamoto bedacht Bitcoin als veilig en transparant betaalmiddel, wat wereldwijd gebruikt kon worden.

Door de betaalpas van Binance is dit doel een stuk dichterbij gekomen. Niet alleen overboekingen, maar ook de gewone boodschappen kun je verrichten met crypto. De adoptie wordt hierdoor steeds groter.

Zeker doordat zowel cryptomunten als fiat valuta gebruikt kunnen worden, slaat Binance een brug tussen de traditionele betaalmethoden en de nieuwe mogelijkheden. Dankzij deze mogelijkheden, is er voor elke gebruiker een passende oplossing voor de portefeuille.

Pinnen met de kaart van Binance

Net zoals je met de pinpas geld uit de muur kan halen, kun je ook contanten opnemen met de Binance Card. Ook bij transacties, kun je ook vanuit je wallet crypto pinnen. De actuele waarde van de digitale munten worden omgezet naar euro’s, waardoor je een vergelijkbare waarde kunt pinnen.

Naast het pinnen uit de geldautomaat, kun je ook gewoon de betalingen zelf pinnen. Alle pinautomaten die Visa accepteren, kunnen gebruikt worden voor het pinnen. Ondanks dat de Binance Card geen creditcard is, wordt de betaalpas wel als creditcard beschouwd.

Kosten

Binance rekent geen jaarlijkse kosten voor het gebruik van de wallet en de betaalpas. Ook transacties kun je kosteloos uitvoeren. Echter is Binance niet de enige partij waar je rekening mee moet houden bij betalingen.

Het kan voorkomen dat andere partijen wel transactiekosten rekenen bij bijvoorbeeld het pinnen. Hierdoor betaal je in enkele gevallen toch kosten voor het gebruiken van de Binance Visa Card.

Geld opnemen

Op dit moment kun je niet direct vanaf het platform van Binance je vermogen opnemen. De Nederlandse Bank (DNB) noemt de diensten van Binance illegaal, omdat het zonder verplichte registratie opereert in Nederland. Hierdoor voldoet Binance niet aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

Wel kun je ervoor kiezen om je vermogen eerst naar een ander handelsplatform te sturen, zodat je via dat platform de overboeking naar je bankrekening kunt doen. Via de volgende stappen kun je hierdoor je vermogen op je bankrekening krijgen.

 • Vind een betrouwbaar platform, die bij De Nederlandse Bank is geregistreerd.
 • Maak daar een account aan en doorloop de KYC
 • Koppel vervolgens je bankrekening
 • Stort vervolgens je vermogen van Binance naar het nieuwe handelsplatform
 • Indien je Bitvavo als nieuw platform hebt gekozen, kun je snel overboeken via de volgende stappen: Wallet -> Spot Wallet -> Withdraw

Bij het overboeken van platform naar platform, is het handig om een coin te gebruiken die goedkoop is qua transactiekosten. Vele altcoins zijn hiervoor geschikt, maar vaak wordt XRP (Ripple) gebruikt voor de transactie.

Zet eerst je vermogen om in XRP en verstuur het daarna. Op het nieuwe platform kun je vervolgens XRP omzetten naar euro’s en dit laten storten op je bankrekening.

Indien Binance en DNB de kwestie oplossen, zal het in de toekomst weer mogelijk zijn om via Binance banktransacties uit te voeren. Dit kun je eenvoudig via de onderstaande stappen doen:

1. Klink in het Binance menu op ‘Wallet’

2. Vervolgens klik je op ‘Fiat en Spot’, wat weergeven wordt aan de linkerzijde

3. Daarna klik je op ‘Withdraw’

Cashback

Eén van de unieke kenmerken van de Binance Card is de cashback die je ontvangt over elke betaling. Deze cashbacks worden dagelijks overgemaakt naar je wallet. Maximaal kun je 8% cashback krijgen, maar dit is afhankelijk van de hoeveelheid BNB in je wallet.

De cashback wordt berekend aan de hand van je level. Er zijn 7 verschillende levels, die verschillende eisen en voordelen hebben. Je kunt ervoor kiezen om BNB als betaalmiddel in je wallet te hebben, waardoor je automatisch een hoger level krijgt.

Ondanks de verschillende levels, is er een cashback limiet, die voor elk level hetzelfde is. Je kan ongelimiteerd aankopen blijven doen, maar indien het limiet van de cashback bereikt is, zal je geen cashback meer ontvangen. De limiet ligt op €1.800 per maand.

In de onderstaande tabel kun je zien hoeveel BNB je nodig hebt voor de verschillende levels. Binance houdt constant bij hoeveel BNB je gemiddeld in je wallet hebt, zodat je zelf op de hoogte blijft van het level.

 

Binance levels card

De voor- en nadelen van de Binance Card

Voordelen

De crypto card van Binance heeft zowel voor- als nadelen. Beide kanten zetten we uiteen. Naast de vele mogelijkheden om de betaalpas van Binance te gebruiken om je cryptomunten uit te geven, geeft het platform diverse voordelen aan gebruikers van de pas.

De Binance Card is qua aanschaf stukken goedkoper dan de betaalpas van een traditionele bank. Je krijgt bijvoorbeeld de betaalpas van Binance helemaal gratis. Binance rekent ook geen administratieve of jaarlijkse kosten voor het gebruiken van de pas.

Wel kan het voorkomen dat je kosten moet betalen aan derden. Deze kosten kunnen gemaakt worden bij het gebruiken van de pas.

Een ander financieel voordeel zijn de transactiekosten die je bespaard blijven. Je hoeft je crypto vermogen niet om te wisselen euro’s op de bank. Binance doet dit automatisch bij het betalen. Hierdoor profiteer je van mogelijke prijsstijgingen op de cryptomarkt, waardoor je aankopen zichzelf terugbetalen.

Altijd korting met Binance cashback

Eén van de grote verschillen met je pinpas is de cashback die Binance aanbiedt. Op al je aankopen kan je een percentage van de kosten terugkrijgen. Hierdoor heb je bij elke aankoop die je doet automatisch korting.

De cashback kan oplopen tot wel 8% en wordt in BNB op je Binance account gestort. Voor investeerders die voor de lange termijn periodiek geld investeren, is dit een handige optie. Zonder na te denken investeer je automatisch in BNB.

Je vermogen veilig met de Binance kaart

Het vermogen dat je op de Binance Visa Card en de bijbehorende e-wallet hebt staan, worden door Binance beschermd. De veiligheid wordt gewaarborgd door Secure Asset Fund for Users (SAFU) en een noodfonds.

Het noodfonds wordt door de gebruikers van het platform zelf opgebouwd. Binance stopt 10% van alle transactiekosten die gemaakt worden bij het traden in dit fonds. Dit betekent dat je door Binance wordt bijgestaan in het geval van bijvoorbeeld oplichting.

Het noodfonds is gescheiden van Binance zelf. Dit voorkomt problemen indien het handelsplatform failliet gaat. Dankzij deze scheiding kunnen andere partijen geen aanspraken maken op het vermogen van gebruikers.

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan de Binance Visa Card. Zo kun je niet overal de betaalpas gebruiken. Echter zijn er met meer dan 60 miljoen geschikte locaties, genoeg mogelijkheden om je aankopen te kunnen doen.

In de meeste supermarkten kun je betalen met de Binance Card. Eén van de uitzonderingen op het moment van schrijven is Albert Heijn. Dit kan natuurlijk in de toekomst veranderen. Bij bijvoorbeeld de Jumbo is het wel mogelijk om je boodschappen te doen.

Een ander nadeel kan het aanbod qua cryptomunten zijn. Binance heeft een beperkt assortiment beschikbaar voor de betaalpas. Op dit moment zijn er 11 coins die je kunt gebruiken, maar het aanbod kan in de toekomst groter worden.

Mijn Binance kaart werkt niet meer, wat nu?

Indien je de Binance Card verloren hebt of zwaar beschadigd is, kun je een vervangende pas bestellen in het Card Dashboard. Voor een nieuw exemplaar moet je €25 betalen. Het is verstandig om voor de zekerheid je gegevens te checken, zodat de pas naar het juiste adres verzonden wordt.

Het bedrag voor de pas kan in zowel euro’s als crypto betaald worden uit je wallet. Bij de keuze voor crypto als betaalmiddel, zal het systeem van Binance dit automatisch wisselen naar euro’s.

Deze wissel is gebaseerd op de actuele koers. Omdat de koers volatiel is en de waarde hierdoor constant veranderd, geldt het betreffende bedrag in crypto slecht voor een minuut. Indien je niet binnen een minuut de betaling afrondt, zal je opnieuw de betaling moeten doen.

Andere kaarten

Momenteel zijn er twee crypto cards beschikbaar

Meld je via onderstaande link aan bij de exchange en vraag je crypto card aan!