Gemini Card

Gemini is één van de grootste exchanges op de cryptomarkt, die enorm veel te bieden heeft aan alle gebruikers. Je kunt op het platform handelen in crypto’s, maar ook staken en gebruik maken van de Gemini Card.

Het bedrijf van de gebroeders Winklevoss biedt sinds 2021 de mogelijkheid aan gebruikers, om met hun cryptocurrencies betalingen te verrichten. Deze methode lijkt erg veel op de bankpas en bankrekening.

Kosten

0

Aantal crypto's

63

Cashback

1-3%

Voordelen

Nadelen

Gemini Credit Card aanvragen

Je kunt een Gemini Credit Card aanvragen, door je in te schrijven op de wachtlijst. Wanneer je aan de beurt bent, zal Gemini je hierover mailen. De betreffende mail bevat een persoonlijke link om de aanvraag in te dienen. Deze link is speciaal voor jou, dus deel hem niet met anderen.

In de meeste gevallen reageert Gemini zeer snel op de aanvraag. Het kan voorkomen dat het bedrijf meer informatie nodig heeft om de aanvraag te verwerken. Gemini zal hiervoor een mail sturen, waarin aangegeven wordt welke informatie er nog nodig is.

Wanneer de aanvraag is gelukt , wordt de betaalpas per post naar jou toegestuurd. Dit zal ongeveer een week duren, voordat je de kaart in handen hebt. De creditcard van Gemini is een metalen kaart, die in drie verschillende kleuren verkrijgbaar is. Je kunt kiezen uit een zwarte, zilveren of rosé gouden variant.

Voor de veiligheid noteert Gemini jouw creditcardnummer niet op de kaart zelf. Het nummer kan je vinden door in te loggen op je Gemini account. Door te klikken op ´Card details´ kan je alle gegevens vinden.

Betalen met de Gemini Mastercard

Wanneer je wilt betalen met de Gemini kaart, zal je eerst je bankrekening moeten koppelen aan het Gemini account. Na het koppelen van de bankrekening, is de laatste stap het verifiëren van de rekening. Dit kun je doen door een succesvolle overboeking uit te voeren. Daarna kun je aan de slag!

Er zijn limieten waar je tijdens het betalen rekening mee moet houden. Zo kan je voor maximaal $1.000 per dag aankopen verrichten met je Gemini kredietkaart. Indien je een aankoop wilt doen dat hoger dan het limiet is, kun je de support van Gemini raadplegen.

Pinnen met de kaart van Gemini

Op alle plekken waar Mastercard wordt geaccepteerd, zal je kunnen pinnen met je Gemini kaart. Wereldwijd wordt Mastercard op miljoenen locaties geaccepteerd, dus de kans is groot dat je pinbetalingen kunt uitvoeren met de Gemini kaart.

Als je met de Gemini kaart geld uit een geldautomaat wilt halen, is het handig om vooraf te controleren welke geldautomaten de kaart accepteren. Met Gemini Mastercard kun je op veel locaties geld uit de automaat halen, maar het voor kan gebeuren dat een automaat de pas niet accepteert.

Kosten

Gemini is zeer klantvriendelijk op het gebied van fees. Zo rekent de kredietkaart aanbieder geen kosten voor het gebruiken van de Gemini Card en zijn er geen jaarlijkse kosten voor het gebruiken van het platform.

Daarnaast zijn er geen kosten voor transacties in het buitenland. Wanneer je veel op reist bent is deze optie daarom misschien iets voor jou. Indien je de cashback beloningen van Gemini in een andere crypto uitbetaald wilt krijgen, is dit ook kosteloos te veranderen.

Geld opnemen

Op dit moment is het voor Nederlanders alleen mogelijk om een rechtstreekse bankoverschrijving te verrichten. Deze overschrijving duurt meestal één dag, voordat het geld weer op je bankrekening staat. Dit hangt echter niet alleen van Gemini af, maar ook van de bank waar je de transactie naar toestuurt.

De Gemini Card bestaat pas sinds 2021, dus er is nog voldoende ruimte voor ontwikkeling. Het is daarom waarschijnlijk dat er in de toekomst meer mogelijkheden zijn, om je geld terug te storten.

Cashback

Door te betalen met je Gemini creditcard, kun je rekenen op een cashback. Dit betekent dat je een percentage van het aankoopbedrag terugkrijgt van het bedrijf. Het is mogelijk om deze cashback uitgekeerd te krijgen in Bitcoin. Daarnaast zijn er nog tientallen andere crypto’s die je kunt kiezen voor de cashback.

Dankzij dit voordeel, kan je jouw crypto portfolio uitbreiden, zonder je levenspatroon aan te passen. Je kunt dezelfde aankopen blijven doen, maar nu ontvang je er cryptocurrencies voor. Dit gulle gebaar van Gemini zorgt voor een voordeel, die je nooit met je bankpas zal ontvangen.

Gemini hanteert een unieke manier om de hoogte van de cashback te bepalen. Wanneer je uiteten gaat en met de Gemini Card betaalt, ontvang je 3% cashback. Door de dagelijkse boodschappen ontvang je 2% en overige betalingen resulteren in een cashback van 1%.

Wanneer de betalingen waar je meer dan 1% cashback voor krijgt, de grens van $6.000 passeert, zal de cashback ook naar 1% gaan. Deze regel is geldig voor één jaar, daarna zal de limiet weer opnieuw ingaan.

De voor- en nadelen van de Gemini Card

Voordelen

Wanneer je de keuze maakt om de Gemini Creditcard te gaan gebruiken, zal je vele voordelen aan de kaart ontdekken. Zowel de voor- als nadelen worden voor jou behandeld, zodat je de keuze voor Gemini goed kunt overwegen.

Gemini is zeer vriendelijke voor klanten. Naar een overzichtelijk dashboard, die ook geschikt is voor beginnende gebruikers, toont Gemini de vriendelijkheid door zeer weinig kosten te vragen aan gebruikers.

Zo hoef je niet elk jaar een bedrag over te maken voor de service en zijn er vele betalingen mogelijk zonder dat Gemini hier transactiekosten voor rekent. In plaats daarvan, deelt Gemini juist geld uit aan gebruikers. Door de Gemini Card te gebruiken voor betalingen, kun je een percentage van het bedrag terugkrijgen.

Daarnaast biedt het platform ook de mogelijkheid om je cryptocurrencies op het platform vast te zetten. Dit voordeel is nóg passiever dan de cashback, omdat je rente ontvangt voor je bijdrage aan het platform. Deze rente varieert met coin, maar er zijn zelfs rentetarieven boven de 8% beschikbaar.

Nadelen

Naast al deze voordelen, zijn er ook nadelen aan de Gemini Card. De kaart is op zeer veel locaties te gebruiken, maar niet elke locatie accepteert een Mastercard. Het kan daardoor voorkomen dat je niet kunt betalen op bepaalde plekken.

Een ander nadeel is de wachtlijst van Gemini. Bij de meeste cryptocard aanbieders, kun je direct een account maken en de kaart aanvragen. Bij Gemini zal je eerst moeten wachten in de rij, tot je in aanmerking komt voor de aanvraag van een betaalpas.

Mijn Gemini kaart werkt niet, wat nu doen?

In eerste instantie kan je de helpdesk van Gemini raadplegen. Dit kan door op de homepage van Gemini helemaal naar beneden te scrollen en vervolgens op ‘Help Center’ te klikken. Indien je niet het gewenste antwoord vindt, zijn er verschillende mogelijkheden om in contact te komen met Gemini.

Je kunt de klantenservice van Gemini een mail sturen. Doe dit wel via het mailadres die ook bij je Gemini account hoort, zodat het team gelijk weet met wie ze te maken hebben. Dit kan het oplossen het van probleem sneller laten verlopen.

Ook kun je via Twitter contact zoeken met de support van Gemini. Via @GeminiSupport kan je het team van Gemini bereiken. Let hierbij goed op de naam achter het apenstaartje, wat er zijn scammers actief die zich voordoen als de klantenservice.

Andere kaarten

Binance visa card

Binance Card

crypto com credit card

Crypto.com Card

coinbase card

Coinbase Card

wirex kaart horizontaal

Wirex Card

Momenteel zijn er twee crypto cards beschikbaar

Meld je via onderstaande link aan bij de exchange en vraag je crypto card aan!