Nexo Card

In 2017 werd Nexo actief op de cryptomarkt. Het platform biedt verschillende mogelijkheden voor gebruikers aan. Zo kun kun je crypto’s kopen, verkopen en lenen.

Daarnaast heeft Nexo, in samenwerking met Mastercard, de Nexo Card ontworpen. Hiermee kun je zeer voordelig betalingen verrichten.

Een cryptocard zoals die van Nexo heeft vele voordelen ten opzichte van een bankpas, waardoor je meer uit je eigen vermogen kunt halen.

Kosten

0

Aantal crypto's

17

Cashback

2%

Voordelen

Nadelen

Nexo kaart aanvragen

Allereerst zal je een account op het platform moeten maken, om de Nexo kaart aan te kunnen vragen. Via de onderstaande stappen kan je zeer snel een account op Nexo aanmaken.

 1. Ga naar de website van Nexo,
 2. Op de webpagina klik je op ‘Create Account’
 3. Vervolgens vul je je mailadres in en bedenk je een sterk wachtwoord
 4. Om door te kunnen klik je vervolgens op ‘Click to verify’
 5. Deze handeling opent een controle, waarbij je het puzzelstuk op de juiste plek moet krijgen.
 6. Nexo heeft je een activatiemail gestuurd, door op de link in de mail te klikken kan je verder met het proces.
 7. Vervolgens kan je klikken op ‘Continue to your Nexo Account’, om zo op het platform te komen.

Nadat je succesvol een account op Nexo hebt gemaakt, kun je daarna verder met het aanvragen van je cryptocard. Dit kun je doen door de Nexo Wallet app op je smartphone te zetten.

In de app kun je de kaart aanvragen. Nexo zal eerst enkele vragen over jouw persoonlijke gegevens controleren, om vervolgens tot actie over te gaan. De Nexo app kan je zowel op je smartphone als desktop gebruiken.

Betalen met de Nexo Mastercard

Nexo maak het voor gebruikers mogelijk om betalingen te verrichten met een fysieke kaart.

Dankzij de samenwerking met Mastercard heeft Nexo een betaalpas kunnen ontwikkelen, die gebruikers in staat stelt om te betalen met hun cryptocurrencies.

Sommige aanbieders zetten de cryptocurrencies direct om naar fiat geld, waardoor je daadwerkelijk betaald met je geld. Nexo heeft een indirect variant hierop ontwikkeld, waardoor de kaart fungeert als een creditcard.

Je cryptocurrencies gelden bij het betalen namelijk als onderpand. De betaling zelf doe je op krediet. Je leent als het ware geld om uit te geven. De voorwaarde is dat je Nexo wallet genoeg activa heeft, om aan te tonen dat je het geleende geld kan terugbetalen aan Nexo.

Je kunt verschillende cryptocurrencies als onderpand in je wallet hebben. Van stablecoins en Bitcoin, tot de NEXO token en verschillende grote altcoins. Nexo heeft plannen om de meer cryptomunten toe te staan als onderpand in de wallet.

De lening die ontstaat bij het verrichten van aankopen kun je op verschillende manieren terugbetalen:

 • Je fiat vermogen aanspreken door een bancaire overboeking te doen
 • De lening terugbetalen met de token van Nexo, wat je een korting op zal leveren
 • Je kunt alsnog de activa in je crypto wallet gebruiken voor het terugbetalen
 • Wanneer een gebruiker zijn lening niet betaald, kan het voorkomen dat Nexo zelf het betreffende bedrag uit zijn wallet haalt

Pinnen met de kaart van Nexo

Op de meeste locaties waar je normaal gesproken pint, kun je ook terecht met de Nexo Card. Doordat de kaart van Nexo een Mastercard is, kun je overal waar Mastercard geaccepteerd wordt gebruik maken van de kaart.

Hierdoor zijn er meer dan 40 miljoen locaties waar je met je Nexo Card kan betalen. Hierdoor is de kans groot dat je geen belemmeringen zal ondervinden bij het verrichten van betalingen.

Een bekend voorbeeld is het pinnen in de supermarkt. Op dit moment kun je met een cryptocard niet betalen bij de Albert Heijn. Wel is de kaart inzetbaar bij de AH To Go en de Jumbo.

Kosten

Wanneer je besluit om je cryptocurrencies op te nemen, zal Nexo hier geen kosten voor rekenen. Wel komen er kosten kijken bij het versturen van een crypto exchange wallet naar je account op Nexo. DIt zijn de broker fees, er worden geen transactiekosten berekend.

Ook hoef je bij Nexo geen jaarlijkse kosten te betalen voor de service die je krijgt. Verschillende cryptocard aanbieders en banken vragen hier wel geld voor, waardoor Nexo voordeliger is op dit gebied.

Cashback

Nexo geeft gebruikers 2% cashback bij elke betaling. Deze cashback kan uitbetaald worden in Bitcoin of de NEXO token. Het bedrijf stuurt automatisch de cashback naar je account toe, waardoor je er dus niets voor hoeft te doen.

Voor beginnende investeerders is de cashback een zeer veilige methode om langzaam een portfolio op te bouwen. De cashback is immers een beloning, die je niet bij de normale bankpas zou ontvangen.

Een vaak gebruikte term bij het investeren is dollar cost average. Je investeert niet in één keer al je geld, maar doet op een geleidelijke manier of periodiek. Door dagelijks een bedrag in Bitcoin of NEXO te ontvangen, ben je zonder dat je het doorhebt op een verstandige manier je portfolio aan het uitbreiden.

De voor- en nadelen van de Nexo Card

Voordelen

Wanneer je de betaalkaart van Nexo gaat gebruiken, zul je verschillende voordelen ondervinden. Zo is de kaart te gebruiken op meer dan 40 miljoen verschillende locaties over de hele wereld. Hierdoor zal je de bankpas niet snel missen!

Ook rekent Nexo geen kosten die je bij de bank of alternatieve kaartaanbieders wel kwijt kunt zijn. Nexo vraagt geen jaarlijks bedrag voor hun product en rekent ook geen transactie vergoeding.

Daarnaast biedt Nexo voordelen waar de lage spaarrente van de bank niet tegenop kan. Je ontvangt bijvoorbeeld rente over de cryptocurrencies die je op je account bewaart. Deze rente varieert van 6 tot 12%, maar deze tarieven kunnen in de toekomst veranderen.

Ook zorgt Nexo ervoor dat je bij elke aankoop die je doet automatisch korting krijgt. Nexo geeft namelijk een cashback op al je aankopen die je verricht met de Nexo Card.

Nadelen

Wanneer je kiest voor de Nexo Card moet je wel comfortabel zijn met de werking van een creditcard. Je bouwt door het verrichten van betalingen namelijk krediet op, omdat de betalingen op krediet zijn.

Je kunt op verschillende manieren de gemaakte lening aflossen, waaronder door je cryptocurrencies op je account te gebruiken. Verderop kun je meer manieren ontdekken om aan de betalingen te voldoen.

Een ander mogelijk nadeel kunnen de betaalmogelijkheden van Mastercard zijn. Mastercard wordt niet overal geaccepteerd, waardoor je op sommige plekken niet k

Mijn Nexo Card werkt niet, wat nu doen?

Nexo heeft een Help Center, die je kan benaderen via de website. Hier kun je antwoorden vinden op veelvoorkomende problemen. Indien jouw oplossing hier niet tussen staat, kan je een ticket indienen. Het team van Nexo zal vervolgens contact met jou opnemen en samen zoeken naar een oplossing.

Daarnaast kun je ook zelf een mail sturen naar de support van Nexo of gebruik maken van de live chat functie op de website. Wanneer je op de helpdeskpagina van Nexo bent, zie je rechts onderin een blauwe knop met ‘Help’ erop. Door te klikken op de knop, start je een live chat met de support van Nexo.

Andere kaarten

Binance visa card

Binance Card

crypto com credit card

Crypto.com Card

coinbase card

Coinbase Card

wirex kaart horizontaal

Wirex Card

Momenteel zijn er twee crypto cards beschikbaar

Meld je via onderstaande link aan bij de exchange en vraag je crypto card aan!