Crypto.com Card

Het in 2016 opgerichte platform van Crypto.com, geeft gebruikers al jaren de mogelijkheid om cryptocurrencies te kopen en verkopen. Hiernaast heeft het bedrijf verschillende producten ontwikkeld, die zorgen voor een platform waar gebruikers alles op crypto gebied kunnen doen. 

Eén van deze ontwikkelingen is hun eigen betaalkaart. Deze prepaid card stelt gebruikers in staat om aankopen te verrichten met hun crypto vermogen.

Kosten

0

Aantal crypto's

100+

Cashback

Tot 8%

Voordelen

Nadelen

Door veel gebruikers worden de betaalpassen van Crypto.com als de mooiste exemplaren gezien. In totaal zijn er zeven verschillende kleuren, die behoren bij verschillende kaarten. De betaalpas is gemaakt van metaal en onderscheid zich hierin van andere (bank)passen.

Door gebruik te maken van de Crypto.com Visa Card, profiteer je van diverse beloningen. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen voor een gratis Spotify abonnement, maar kan je ook exclusieve toegang krijgen tot producten van Crypto.com.

Crypto.com kaart aanvragen

Het aanvragen van een Crypto.com Visa Card is zeer eenvouding. Dit kan je doen via de website van het platform. Door het volgen van de onderstaande stappen, heb je zeer snel je account op Crypto.com.

 • Bezoek de officiële Crypto.com website.
 • Doorloop de KYC door je gegevens in te vullen
 • Lees de voorwaarden en ga akkoord als je het ermee eens bent.
 • Controleer je mail voor een verificatiemail met een tijdelijke code.
 • Log in bij je account met dit eenmalige wachtwoord en verander je wachtwoord direct naar een ander sterk wachtwoord. Klik op Submit.
 • De laatste stap is het verifiëren van je telefoonnummer. Selecteer +31 en voer je telefoonnummer in.
 • Er wordt een sms-verificatie naar je telefoonnummer gestuurd. Voer de code in en klik vervolgens op Submit. Je account is hiermee aangemaakt!

Naast het aanmaken van een account op het platform, is er nog een belangrijk aspect om een Crypto.com Visa Card te bemachtigen. Er zijn verschillende kaarten beschikbaar, die verschillende voordelen geven.

Echter is het bij de meeste betaalpassen een vereiste om een bepaalde hoeveelheid CRO – de token van Crypto.com – voor minimaal 180 dagen te staken op het platform. Het is echter ook mogelijk om deze optie te omzeilen, door direct van start te gaan met de ‘Midnight Blue’ betaalpas. Voor de Midnight Blue hoef je geen CRO te staken.

Wanneer je in de toekomst een betaalpas wil die lucratiever is dat de midnight blue, kan je alvast beginnen met het staken van de benodigde CRO. De fysieke pas die je na 180 dagen ontgrendeld, kost echter €50.

Betalen met de Crypto.com Visa Card

Om te kunnen betalen met de kaart, zal je eerst geld moeten storten op je account. De kaart is geen creditcard, dus er zal voldoende saldo voor de kaart aanwezig moeten zijn. Dit kun je eenvoudig via het platform doen.

Door de onderstaande stappen te volgen, heb je zeer snel je geld op het platform:

 • Open de Crypto.com app en klik op het logo, wat onderaan in het midden verschijnt.
 • Druk daarna op ‘Fiat Wallet’
 • Vervolgens klik je op ‘Transfer’ en daarna op ‘Deposit’
 • Selecteer vervolgens ‘Euro’
 • Nu verschijnt er belangrijke informatie van SEPA, klik hier op ‘Details’
 • Kopieer de IBAN en de BIC code
 • Gebruik deze codes vervolgens om de transactie te maken

Indien je zeker wilt weten dat je het geld naar de goede rekening stuurt, kun je dit eerst testen met een klein bedrag. Indien dit bedrag verschijnt op je account, weet je zeker dat je op de goede weg bent.

Ook het opwaarderen van je kaart kun je later via de app doen.

Door eerst op ‘Card’ en daarna op ‘Top Up’, wat in het Nederlands weergeven wordt als ‘Kaart’ en ‘Opwaarderen’. Selecteer daarna de methode die je wilt gebruiken voor het opwaarderen.

Pinnen met de kaart van Crypto.com

Natuurlijk kun je overal pinnen, indien de locatie Visa kaarten accepteert. Echter zijn er wel limieten aan de kaart, die betrekking hebben op het geld opnemen uit een geldautomaat, maar ook voor het wisselen van valuta’s. Voor elke kaart gelden verschillende limieten.

In de onderstaande afbeelding kun je per betaalpas de gestelde limieten zien, waarbij de eerste rij de limieten voor het geld opnemen bij een automaat weergeeft. De tweede rij toont de maandelijkse valuta wisselingen.

 

crypto.com cards withdrawal

Kosten

Op het platform van Crypto.com kun je alle kosten vinden onder het kopje ‘Fees & Limits’. In de app van het platform kun je dit bij de instellingen vinden. Hier vind je alle informatie omtrent het opwaarderen, wisselkoersen bij banken en gratis geldopnames bij geldautomaten.

De kosten verschillen per kaart, dus het niveau van je kaart bepaalt mede de hoogte van de kosten. Om vervelende verrassingen te voorkomen, is het daarom handig om goed te kijken of je naar de goede kosten kijkt. Let daarom goed op bij het aanvinken van jouw kaart. 

Geld opnemen

Gelukkig is het ook mogelijk om je geld te verplaatsen. Het belang van de verificatie doorlopen wordt onder andere duidelijk bij het opnemen van geld. Je kunt zonder verificatie wel geld storten, maar het is niet mogelijk op geld op te nemen.

Via de onderstaande stappen kun je via het platform van Crypto.com je geld opnemen, of versturen naar een ander platform.

 • Klik op de knop Transfer op het startscherm van de app.
 • Klik op Withdraw.
 • Selecteer daarna Crypto.
 • Selecteer Bank Account
 • Vul de gegevens en het bedrag in
 • Klik op Withdraw om het proces te voltooien.

Indien je geld wilt sturen naar een andere wallet, kun je bij stap 4 klikken op Externe Wallet. Op deze manier kan je ook geld van de exchange naar de Crypto.com app sturen.

Cashback

De beloningen die je ontvangt over de aankopen die je met de Crypto.com Card doet, ontvang je in CRO. Deze cashback wordt gestort in je wallet. Hoeveel cashback je per aankoop ontvangt hangt af van de betaalpas die je hebt. Hieronder kun je de betreffende percentages per betaalpas vinden:

 • Obsidian – 8 %
 • Frosted Rose Gold – 5%
 • Icy White – 5%
 • Royal Indigo – 3%
 • Jade Green – 3%
 • Ruby Steel – 2%
 • Midnight Blue – 1%

In de onderstaande afbeelding kun je vinden wat de waarde aan CRO tokens moet zijn om te kunnen profiteren van de cashback voordelen per kaart.

Crypto.com cards
 
 

De voor- en nadelen van de Crypto.com Card

Voordelen

Naast een gratis Spotify abonnement, zijn er meer voordelen die Crypto.com verzorgd voor de gebruikers van het platform. Ook Netflix en Amazon Prime zijn kosteloos te gebruiken. Voor deze diensten moet je in eerste instantie betalen, maar de betreffende bedragen worden door het bedrijf teruggestort.

Daarnaast kunnen gebruikers van nóg meer extra’s gebruik maken. Crypto.com geeft gebruikers met de juiste betaalpas een exclusieve toegang tot locaties en producten. Voorbeelden hiervan zijn exclusieve merchandise en Crypto.com Prive.

Crypto.com Prive geeft je voorrang bij de klantenservice, waardoor je altijd zeer snel wordt geholpen indien je problemen of vragen hebt. Ook krijg je toegang tot speciale evenementen en krijg je exclusieve onderzoeksrapporten van het bedrijf.

Deze voordelen zijn leuk, maar het is belangrijk om te overwegen of ze bij jou passen. Voordat je de stap naar een cryptocard maakt, is het handig om eerst alle opties qua kaarten goed te onderzoeken. Hoe jij de past wilt gebruiken moet immers passen bij de opties die je graag wilt hebben bij een kaart. 

Dankzij de Crypto.com Visa Card wordt het voor jou mogelijk om te betalen met je cryptocurrencies. Zo hoef je niet constant geld van het handelsplatform naar de bankrekening te sturen, maar kun je alle financiële handelingen op Crypto.com doen.

Ook ontvang je een percentage van je aankopen terug in de vorm van CRO tokens. Dit wordt cashback genoemd. De hoogte van de percentage hangt af van welke kaart je hebt. Hoe meer CRO je bezit, hoe hoger je cashback zal worden.

Nadelen

Ook zijn er nadelen bij het gebruiken van de kaart, die je zal moeten overwegen. De Crypto.com kaart geeft bijvoorbeeld niet de consumentenbescherming die een creditcard wel geeft. Wel geeft Crypto.com gebruikers de mogelijkheid om een terugboeking in te dienen.

Daarnaast is de prepaid betaalpas niet overal inzetbaar. Nagenoeg overal kan je afrekenen met een pinpas, maar een Crypto.com Card werkt niet op locaties waar Visa niet wordt geaccepteerd.

Een ander nadeel is het gemis van het gemak van een pinpas. Bij een pinpas heb je immers altijd je geld op de rekening staan, terwijl je bij een Crypto.com Visa Card eerst geld moet overmaken naar het platform. Indien je dit met een groot bedrag doet, zal je hier minder snel last van hebben.

Crypto.com creditcard werkt niet, wat nu doen?

Wanneer je problemen ondervindt met je Crypto.com kaart of op het platform zelf, kun je het beste de support via de website raadplegen. Het bedrijf is ook op verschillende social media kanalen actief, daar kan je het team ook raadplegen.

Het platform heeft een Help Center en een FAQ, waar je ook antwoorden kan vinden die misschien leiden tot de oplossing. Naast de informatieve hulpmiddelen in het Help Center, kun je ook direct contact met het team van het bedrijf krijgen. Aan de rechterkant van de onderzijde is een donkerblauw icoontje, waar je direct met je problemen terecht kan.

 

Andere kaarten

Binance visa card

Binance Card

coinbase card

Coinbase Card

wirex kaart horizontaal

Wirex Card

gemini card rose

Gemini Card

Momenteel zijn er twee crypto cards beschikbaar

Meld je via onderstaande link aan bij de exchange en vraag je crypto card aan!