Plutus Card

Onder de crypto debit card aanbieders is Plutus zeldzaam in zijn soort. Het in 2015 opgerichte bedrijf is gedecentraliseerd. Dit betekent dat het bedrijf jouw cryptocurrencies niet opslaat, maar je de coins in een wallet hebt en direct handelt met andere partijen.

Hierdoor is het ook mogelijk om bijvoorbeeld je MetaMask wallet te koppelen aan de Plutus Card. Plutus biedt drie verschillende betaalkaarten aan, namelijk de Starter, Premium en Pro.

Kosten

0

Aantal crypto's

-

Cashback

4%

Voordelen

Nadelen

Plutus biedt dus drie verschillende betaalkaarten aan: Starter, Premium en Pro. Om in aanmerking voor de laatste twee betaalkaarten te komen, zal je de token van Plutus moeten staken.

Om loyale gebruikers extra te belonen heeft Plutus de Plutus Perks in het leven geroepen. Gebruikers krijgen deze voordelen wanneer zijn de token van Plutus gaan staken. Pluton (PLU) is de token van het bedrijf.

Naast een hogere cashback, kunnen deze gebruikers ook profiteren van kortingen bij grote merken. Zo kan je onder andere korting krijgen bij producten van Apple, Nike, Amazon en meer. Ook ontvang je voor het staken van PLU extra beloningen in de vorm van PLU tokens.

Plutus verschillende kaarten

Plutus kaart aanvragen

Het aanvragen van de Plutus Card is een eenvoudig proces. We nemen de te nemen stappen met je door, zodat er geen onduidelijkheid zal zijn over de aanvraag. De aanvraag begint door naar de website van Plutus te gaan.

 1. Klik vervolgens op ‘Ik heb geen account’
 2. Voer je mailadres in en verzin een sterk wachtwoord (denk ook aan de beveiliging)
 3. Verifieer je mailadres door op de link in de mail van Plutus te klikken
 4. Voer daarna je gegevens in op de pagina ‘Accountinformatie’
 5. Vervolgens ga je akkoord met de voorwaarden van het bedrijf
 6. Vul uw adresgegevens in. Naar dit adres wordt je Plutus Debit Card gestuurd
 7. Kies een manier om je te identificeren
 8. Upload het door jou gekozen document
 9. Daarna mag je een duidelijke selfie uploaden
 10. Lees en ga akkoord met de verklaring
 11. Wacht vervolgens op de KYC control. Dit kan maximaal 4 uur duren.
 12. Kies uw abonnement dat bij jou past
 13. Voert vervolgens u uw kaartgegevens en postcode in en bevestig de betaling
 14. Bevestig uw gegevens en bestel de Plutus Debit Card

De te nemen stap na het aanvraagproces duurt het langst. Je moet namelijk wachten tot de Plutus Debit Card bij je thuis wordt bezorgd. Wanneer dit zover is, kun je via het dashboard van Plutus de kaart activeren.

Betalen met de Plutus Visa Card

Om te kunnen betalen met de Plutus kaart, zal je eerst saldo toe moeten voegen aan je kaart. Omdat Plutus jouw gegevens controleert, kun je alleen met je eigen persoonsgegevens geld overboeken naar je Plutus kaart.

Via de onderstaande stappen kun je eenvoudig geld vanaf je bankrekening naar je Plutus kaart sturen. Deze stappen kun je zowel vanaf de website als de app van Plutus volgen.

 1. Log in op het platform en ga naar de Plutus Dashboard
 2. Klik vervolgens op de ‘+’, die onder ‘Current Account’ staat
 3. Hier kun je informatie zien, waar je geld heen kan sturen om dit te gebruiken met je Plutus kaart. Dit kan je via een banktransactie doen

Pinnen met de kaart van Plutus

Met de Plutus kaart kun je naast pinnen op locaties die Visa accepteren, ook pinnen bij geldautomaten. Indien je dit gaat doen, moet je wel rekening houden met de kosten die hiervoor gerekend worden. Deze kosten zijn voor elke pas van Plutus hetzelfde.

Voordat je in het buitenland geld uit de muur haalt, is het verstandig om eerst een geschikte geldautomaat op te zoeken. Visa heeft hier zelf een map voor gemaakt, die je op hun website kunt raadplegen.

Kosten

Er zijn drie verschillende kaarten, die allemaal verschillende kosten en limieten met zich meebrengen. SEPA overboekingen naar Plutus brengen voor alle drie de kaarten geen kosten met zich mee.

Echter is dit anders bij het terugboeken naar je rekening. De Pro kaart brengt geen kosten met zich mee, maar met de Starter en Premium kaart ben je respectievelijk €5,50 en €3,50 kwijt voor de overboeking.

Naast de kosten, werkt Plutus ook met limiteringen. Er zijn maximale bedragen ingesteld, die gelden als dagelijks, maandelijks of jaarlijks limiet. De betreffende limieten kun je op de website van Plutus vinden, onder het kopje ‘Fees’.

Geld opnemen

Net als het overboeken van je bankrekening naar je Plutus account, is het terugstorten net zo eenvoudig. Door de onderstaande stappen te volgen, kun je snel je vermogen weer op je bankrekening zien verschijnen.

 1. Log in op je Plutus account en ga naar het dashboard
 2. Klik vervolgens op de drie verticale puntjes, die naast je huidige accountbalans staan
 3. Vul je accountnaam en -nummer is, om vervolgens te noteren hoeveel geld je van het platform wilt halen
 4. Druk daarna op de bevestigingsknop

Daarna is het enkel een kwestie van tijd voordat jouw fondsen weer terug op de bankrekening zijn. SEPA overboekingen duren meestal 1 tot 2 dagen. De bovenstaande methode kun je zowel op de website als in de app van Plutus uitvoeren.

Cashback

Ongeacht welke kaart je hebt, kan je 4% cashback verwachten op betalingen die je verricht met de betaalkaart van Plutus. Voor de Starter kaart geldt dat je over €250 3% cashback krijgt. Bij de andere kaarten is de cashback ongelimiteerd.

De cashback beloningen die in PLU worden uitbetaald, worden minder wanneer er meer gebruikers op het platform komen. Hierdoor blijft de token schaars, zodat de waarde van je PLU tokens niet door een overvloed aan PLU tokens zal dalen.

Dit is voordelig voor gebruikers die in een vroeg stadium gebruik maken van de Plutus Card. Door gewoon je dagelijkse aankopen te doen, kun je een passief inkomen creëren door de cashback die je ontvangt.

De voor- en nadelen van de Plutus Card

Voordelen

Het gebruiken van de Plutus Card levert je verschillende voordelen op. Deze zullen we voor je uiteenzetten, om vervolgens ook de nadelen te belichten. Hierdoor kan je eenvoudig overwegen of een Plutus Card de kaart is die bij jou past.

Eén van de voordelen van de betaalpas van Plutus is de cashback. Elke aankoop die jij met de pas doet, zorgt ervoor dat je 3% van het bedrag terugkrijgt. Plutus betaalt deze beloning uit in Pluton, de token van het bedrijf. De cashback geldt alleen wanneer je PLU aan het staken bent op het platform.

Plutus is een gedecentraliseerd platform. Dit betekent dat je geld nooit terecht komt in het systeem van het bedrijf, maar dat je altijd direct met een andere partij transacties maakt. Deze methode is een enorm veilig manier van transacties uitvoeren.

Nadelen

Naast de aantrekkelijke voordelen van de Plutus betaalpas, kun je ook nadelen ondervinden. Om extra voordelen vrij te spelen, zal je PLU moeten staken op het platform. Indien deze methode niet bij jou past, kan dit een nadeel zijn. De hoeveelheid PLU die nodig is, is echter een stuk minder dan de vereisten van andere kaartaanbieders.

Daarnaast is het verstandig om uit te zoeken of je alle aankopen kan doen met de Plutus Card. Plutus werkt samen met Visa, waardoor je overal kan betalen waar Visa wordt geaccepteerd.

Dit kan als nadeel gezien worden, wanneer je op een locatie komt waar je niet met Visa kan betalen. Dankzij Visa is het echter mogelijk om op meer dan 40 miljoen locaties de kaart te gebruiken, waardoor de kans groot is dat je weinig tot geen hinder zal ondervinden.

Mijn Plutus debit kaart werkt niet, wat nu doen?

Wanneer je problemen ondervindt met de Plutus kaart, dan zijn er verschillende manieren op je probleem op te lossen. Plutus heeft op het platform een helpdesk, waar je oplossingen kunt vinden voor veelvoorkomende problemen.

Indien de helpdesk niet het gewenste resultaat oplevert, kun je contact opnemen met de support van Plutus, bijvoorbeeld door te mailen naar support@plutus.it. Het bedrijf heeft een live chat functie, die je kunt raadplegen door op het icoontje rechts onderin bij de helpdesk te klikken.

Door op het icoontje te klikken, ontvouwt er een menu. Door op ‘Zendesk’ te klikken, kom je uit bij de live support. Naast problemen met de kaart, kan je hier ook terecht voor andere Plutus gerelateerde problemen.

Andere kaarten

Binance visa card

Binance Card

crypto com credit card

Crypto.com Card

coinbase card

Coinbase Card

wirex kaart horizontaal

Wirex Card

Momenteel zijn er twee crypto cards beschikbaar

Meld je via onderstaande link aan bij de exchange en vraag je crypto card aan!