BlockFi Card

Op 28 November 2022 heeft BlockFi een failissement ingediend onder de U.S. Bankruptcy Code. 

Het in 2017 opgerichte bedrijf BlockFi biedt haar gebruikers verschillende financiële diensten aan. Eén van deze diensten is de BlockFi Credit Card, een betaalpas die BlockFi samen met Visa ontwikkeld heeft.

Deze betaalpas lijkt in eerste instantie op de pinpas die voor de meeste mensen gekoppeld is aan hun bankrekening. BlockFi realiseert deze betaalmethode op een soortgelijke manier, maar dan crypto gerelateerd. Via de pas kan je cryptocurrencies uitgeven.

Kosten

0

Aantal crypto's

11

Cashback

3.5%

Voordelen

Nadelen

Door gebruik te maken van de Visa Card, zul je vele voordelen ontdekken die je niet bij een bankpas hebt. BlockFi geeft gebruikers zelfs de mogelijkheid om op een passieve manier Bitcoin te verdienen.

Op dit moment is de BlockFi Visa Card nog niet beschikbaar in Nederland. Echter is BlockFi druk bezig met dit te veranderen. Het bedrijf is op dit moment enkel actief in de Verenigde Staten, maar ze moedigen iedereen die woonachtig is buiten de Verenigde Staten aan om zichzelf op de wachtlijst te zetten.

BlockFi Visa Card aanvragen

Het platform van BlockFi is zeer eenvoudig om de weg in te vinden. Een account aanmaken op het platform is daarom een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten kan je al een account hebben. Door de onderstaande stappen te volgen, zal de registratie zo gepiept zijn.

  1. Ga naar de website van BlockFi
  2. Klik op de blauwe knop ‘Get Started’
  3. Vul vervolgens je gegevens in en verifieer je mailaccount via de mail die BlockFi naar jouw mailadres stuurt
  4. Voer daarna je profiel aan met de juiste gegevens. Deze zijn nodig zodat het platform jou kan identificeren.
  5. Upload vervolgens een identiteitsbewijs. Welke mag je zelf kiezen
  6. Daarna verifieer je jouw bewijs met het maken van een selfie

Na het voltooien van alle stappen, zal je even moeten wachten op de bevestiging van BlockFi. Wanneer alles in kannen en kruiken is, kan je werk maken van de BlockFi betaalpas. Door op de website van BlockFi te klikken op ‘Credit Card’, kom je op de pagina waar de aanvraag gaat beginnen.

Door op ‘Get Started’ te klikken en de daaropvolgende stappen te doorlopen, zal de creditcard van BlockFi een stap dichterbij komen. In Nederland is het op dit moment nog niet mogelijk om de betaalpas te gebruiken, maar BlockFi is dit aan het bewerkstelligen.

Betalen met de BlockFi Card

BlockiFi heeft een samenwerking met Visa. Uit deze samenwerking is de BlockFi Visa Card ontstaan, waarbij gebruikers wereldwijd op verschillende locaties kunnen betalen met de kaart. In totaal kun je op meer dan 40 miljoen locaties de BlockFi pinpas gebruiken.

De BlockFi Card komt van alle cryptokaarten misschien wel het dichtst bij een creditcard. De betalingen die je met de pas verricht worden namelijk op krediet gedaan, waarbij de cryptocurrencies die je op het account hebt gezet gelden als onderpand.

Kosten

BlockFi geeft gebruikers enkele financiële voordelen, door geen jaarlijkse kosten of kosten voor buitenlandse transacties te rekenen. Hierdoor hoef je ook minder de verplichting te voelen om de kaart per se te gebruiken. Je kan hem uitproberen zonder jaarlijkse kosten.

Daarnaast is de kaart dankzij de gratis buitenlandse transacties interessant voor mensen die vaak in het buitenland actief zijn. In veel gevallen zullen cryptocard aanbieders een bedrag vragen voor deze betalingen, maar BlockFi niet.

Geld opnemen

Het is ten alle tijden mogelijk op je geld op BlockFi op te nemen. Je kunt je coins verkopen en de opbrengst hiervan naar je bankrekening te sturen. Er zijn echter wel limieten omtrent de hoogte van de bankoverschrijving.

Voor klanten uit de Verenigde Staten is het mogelijk om $50.000 of meer op te nemen. Klanten die buiten de Verenigde Staten wonen, kunnen maximaal $5.000 in één keer opnemen. Wanneer BlockFi wereldwijd beschikbaar wordt, zal dit waarschijnlijk veranderen.

Transacties van en naar je bankrekening kunnen geld kosten. Dit bedrag wordt niet door BlockFi in rekening gebracht, maar door je bank. De kosten voor het overboeken zullen rond de $20 tot $30 liggen.

Cashback

De betaalpas van BlockFi wordt ook wel de Bitcoin Card genoemd. Deze naam heeft de kaart te danken aan de cashback uitbetaling, die in Bitcoin gedaan kan worden. Naast Bitcoin, zijn er meer dan tien andere cryptocurrencies waarin je de cashback kunt laten uitbetalen.

Dit is mogelijk in verschillende stablecoins, maar ook in bijvoorbeeld Chainlink, Ethereum of Uniswap tokens. De keuzevrijheid is hiermee groot, maar de flexibiliteit is minder. Je kunt maandelijks aangeven in welke coin je de cashback wilt, maar tussentijds kan er niet gewisseld worden.

Zoals je bij de nadelen van BlockFi kon lezen, is het beloningssysteem redelijk ingewikkeld. BlockFi hanteert niet één vast percentage, maar maakt gebruik van drie percentages. Zo geeft BlockFi een introductiebonus, waarbij je 3,5% cashback krijgt. Hierbij geldt een maximale hoeveelheid van $100.

Voor andere leden staan de cashback percentages vast. Je ontvangt 1,5% cashback op je aankopen. Wanneer je echter jaarlijks meer dan $50.000 aan aankopen doet, unlock je een nieuwe bonus.Elke aankoop boven de $50.000 wordt beloond met 2% cashback.

Hiermee beloont BlockFi gebruikers die zeer veel gebruik maken van het platform en de betaalpas. Naast het cashback voordeel, kan een mogelijke koersstijging van de cryptocurrencies de percentages indirect verhogen, waardoor je als het ware de aankoopprijzen langzaam terugverdiend.

De voor- en nadelen van de BlockFi Card

Voordelen

Elke crypto kaart geeft verschillende mogelijkheden, die passen bij verschillende gebruikers. Om jouw afweging voor de juiste kaart zo makkelijk mogelijk te maken, nemen we de voor- en nadelen van de BlockFi betaalpas met je door.

Eén van de voordelen is dat je als gebruiker geen jaarlijkse kosten hoeft te betalen voor het gebruiken van de BlockFi kaart. Daarnaast zijn er extra bonussen wanneer je net bent gestart op het platform. De eerste 3 maanden krijg je bijvoorbeeld een hoger percentage aan cashback.

Een andere financiële meevaller die BlockFi gebruikers geeft, is dat het bedrijf geen kosten rekent voor buitenlandse transacties. Dit is bij andere aanbieders vaak wel het geval. Wanneer je vaak buitenlandse transacties maakt, kan deze kaart daarom iets voor jou zijn.

BlockFi werkt samen met Visa, waardoor je met de pas overal waar Visa wordt geaccepteerd kunt betalen. Visa is een zeer grote bedrijf, dat over de hele wereld wordt geaccepteerd.

Nadelen

Ondanks de vele voordelen, zijn er ook punten die minder voordelig voor jou kunnen uitpakken. Zo is het beloningssysteem van BlockFi vrij ingewikkeld. Waar andere aanbieders een helder systeem hebben, door bijvoorbeeld een vast percentage cashback te rekenen, heeft BlockFi verschillende spelregels op dit gebied.

Daarnaast kan je niet overal met de BlockFi debetkaart betalen. Visa wordt op zeer veel locaties geaccepteerd, maar er zijn ook genoeg voorbeelden waar je niet terecht kunt. Echter hebben de meeste cryptocard aanbieders hiermee te maken.

Mijn BlockFi kaart werkt niet, wat nu doen?

Wanneer je BlockFi kaart niet werkt of er andere problemen met het platform zijn, kun je deze problemen op verschillende manieren oplossen. BlockFi heeft een Help Center, waar veel voorkomende problemen behandeld worden.

Indien dit niet je problemen oplost, kun je op verschillende manieren in contact komen met het platform. Onderaan de website kun je de knop ‘Contact Us’ vinden. Door hierop te klikken wordt je doorgestuurd naar een pagina met verschillende mogelijkheden.

Zo kan je het probleem voorleggen aan een bot, die je klacht naar het team doorstuurt indien de bot zelf het probleem niet op kan lossen. Daarnaast kun je ook het telefoonnummer van BlockFi op de pagina vinden, waardoor je het probleem direct voor kan leggen aan iemand die je kan helpen.

Andere kaarten

Binance visa card

Binance Card

crypto com credit card

Crypto.com Card

coinbase card

Coinbase Card

gemini card rose

Gemini Card

Momenteel zijn er twee crypto cards beschikbaar

Meld je via onderstaande link aan bij de exchange en vraag je crypto card aan!