Swipe Card

Een van de eerste crypto gerelateerde bedrijven die het betalen met cryptocurrencies in de breedste zin aanpakt is Swipe. Het innovatieve bedrijf heeft met zijn plannen de interesse van grote partijen zoals Binance en FTX gewekt.

Sinds 2018 zet Swipe zich in om het betalen met cryptocurrencies mainstream te maken. Swipe gaat verder dan alleen het aanbieden van betaalkaarten aan de consument. 

Het bedrijf zet ook in op de betaalmogelijkheden bij andere bedrijven.

Kosten

1-2.5%

Aantal crypto's

-

Cashback

1-30%

Voordelen

Nadelen

binance kaartDe interesse van grote exchanges is een teken dat het bedrijf een goed product levert. Het is daarom geen toeval dat bijvoorbeeld de Binance Card mogelijk wordt gemaakt door Swipe.

Doordat Swipe zich op een brede markt is gaan richten, ligt de focus minder op de eigen betaalkaarten. Voorheen waren er vier verschillende kaarten beschikbaar via het platform van Swipe. Slate, de kaart voor de meest loyale gebruikers is de enige overgebleven kaart. De andere drie varianten zijn ondergebracht op het platform van Binance.

Swipe kaart aanvragen

Op dit moment biedt Swipe twee soorten diensten aan, voor het gebruik van kaarten. Bedrijven kunnen kiezen voor een standaard editie of een premium editie. De premium variant geeft meer voordelen, zowel voor de uitgever van de kaart als voor de gebruiker.

Via de website kan je de dienst van Swipe aanvragen. In de onderstaande afbeelding kun je globaal zien welke diensten het bedrijf per variant aanbiedt. Voordat je een aanvraag bij Swipe gaat doen, is het handig om beide opties goed te onderzoeken.

 

Difference swipe card

Betalen met de Swipe Debit Card

Met de debetkaart van Swipe is het mogelijk om via NFC te betalen. Heb je wel eens iemand gezien die met zijn smartphone bij de pinautomaat stond? NFC staat voor Near Field Communication en maakt het mogelijk om met je smartphone contactloos te betalen.

Naast NFC geeft Swipe ook de mogelijkheid om via alternatieve manieren te betalen. Dit verschilt echter per regio. Indien het in jouw regio mogelijk is, kan een betaalpas worden toegevoegd aan Apple Pay, Google Pay of Samsung Pay. Ook cadeaubonnen kun je eenvoudig kopen en direct inwisselen voor ondersteunde cryptocurrencies.

Pinnen met de kaart van Crypto.com

De Swipe Card kan gebruikt worden bij het pinnen. Om contenten uit de geldautomaat te halen, kunnen gebruikers van Swipe een pincode aanmaken bij de desbetreffende Card Issuing Partners.

Via deze pincode krijg je toegang tot geldautomaten, waardoor je contanten op kunt nemen. Het pinnen bij de geldautomaat is in de meeste gevallen de enige handeling waar je de pincode nodig voor zal hebben.

Kosten

Voor gebruikers van de Swipe Card is het mogelijk om kosteloos geld over te boeken. Hoewel er geen kosten zijn voor het opnemen van geld uit geldautomaten, kan het voorkomen dat de aanbieder van de geldautomaat wel kosten berekend.

Wel komen er kosten kijken bij het aanvragen van de Swipe Card en vraag het bedrijf verwerkingskosten. De verwerkingskosten zijn echter voor het bedrijf dat de samenwerking met Swipe aangaat.

Cashback

Wanneer je gebruik maakt van de Premium service van Swipe, kom je in aanmerking voor cashback beloningen. Binance is één van de gebruikers van de premium service. Voor de Premium service heb je 300.000 SXP nodig, wat een enorm grote investering is.

Deze dienst is enkel mogelijk voor zeer grote bedrijven. Hierdoor kan bijvoorbeeld Binance de gebruikers van de betaalkaart wel een cashback reward bezorgen. Hierdoor kun je stellen dat gebruiker van deze kaart bij elke betaling een korting krijgen.

Voor het standaardpakket van Swipe heb je 25.000 SXP nodig. Ook dit is een forse investering. Beide diensten van Swipe zijn meer dan het leveren van betaalkaarten. Swipe zorgt bijvoorbeeld ook voor de marketing en de KYC van gebruikers.

De cashback service die Swipe levert varieert enorm. Swipe heeft partners waar je een zeer hoge cashback kan krijgen voor bijvoorbeeld het afsluiten van abonnementen. De cashback beloningen variëren van 1% tot 30%, met 10% als de gemiddelde cashback.

De voor- en nadelen van de Swipe Card

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruiken van Swipe Cards. Om jou een goed beeld van de kaart te geven, nemen we zowel de voor- en de nadelen onder de loep, zodat je beide kanten tegen elkaar kan afwegen.

De kaarten van Swipe maken het mogelijk om je cryptocurrencies direct uit te geven. De technologie van Swipe zorgt bij betalingen met de kaart, voor het omzetten van de cryptocurrencies naar fiat geld. Hierdoor betaal je met crypto en ontvangt de andere partij bijvoorbeeld euro’s.

Daarnaast kun je met de Swipe Card kosteloos transacties maken. De enige kosten die je mogelijk zal maken, zijn kosten die derden rekenen voor de transacties. Deze kosten zijn niet te voorkomen, omdat andere partijen hun eigen regels hanteren.

De kaarten van Swipe zijn in samenwerking met Visa uitgebracht. Hierdoor kan je de cryptocard overal gebruiken, waar Visa wordt geaccepteerd. Wereldwijd zijn er tientallen miljoen locaties waar je terecht kunt met je Swipe Card.

Nadelen

Naast de voordelen van betaalkaarten die door Swipe gemaakt zijn, zijn er ook enkele nadelen aan de Swipe Card. Zo is het voor bedrijven een grote investering om een samenwerking aan te gaan met Swipe. Echter, de service van Swipe is ook bedoeld voor grote bedrijven, die een grote groep gebruikers hebben.

Voorheen had Swipe een enorm aanbod, waar gebruikers de keuze hadden uit verschillende betaalkaarten. Door de samenwerkingen met andere partijen, geeft Swipe zelf geen kaarten meer uit. Hierdoor biedt het bedrijf geen particuliere service meer aan.

Mijn Swipe kaart werkt niet, wat nu doen?

Wanneer je problemen hebt met je betaalkaart, kun je verschillende partijen benaderen voor een oplossing. Je kunt Swipe benaderen via de ´Contact Us´ knop op de website. Ook kun je op het betreffende platform, die samenwerkt met Swipe, contact zoeken.

De platformen die samenwerken met Swipe hebben vaak een helpdesk waar veel voorkomende problemen behandeld worden, maar ook een klantenservice waar je terecht kunt met je probleem. Grote partijen zoals Binance, die samenwerken met Swipe, hebben vaak ook contactmogelijkheden via social media.

Andere kaarten

Binance visa card

Binance Card

coinbase card

Coinbase Card

wirex kaart horizontaal

Wirex Card

gemini card rose

Gemini Card

Momenteel zijn er twee crypto cards beschikbaar

Meld je via onderstaande link aan bij de exchange en vraag je crypto card aan!